Opoziția parlamentară susține inițiativa PDM de a majora salariile în sectorul bugetar

Embed:
Opoziția parlamentară susține inițiativa Partidului Democrat din Moldova de a majora salariile în sectorul bugetar din 1 decembrie. Totuşi, unii aleşi ezită să spună dacă vor vota sau nu acest proiect. Deputaţii spun că măsura este una necesară şi aşteptată de oameni, dar vor să afle de unde va lua Guvernul bani pentru implementarea acesteia.

"Orice majorarea de salariu este o susţinere pentru îmbunătăţirea condiţiilor materiale ale cetăţenilor. Important să vedem din ce surse va avea loc aceste majorări salariale", a declarat Lilian carp, deputat PL.

"Intențiile, desigur, sunt bune. Noi vrem să vedem toată informaţia, sursele, în primul rând", a menţionat Grogore Cobzac, deputat PLDM.

"Ne interesează din ce surse vor fi acoperite majorările de salariu pentru angajaţi din sistemul bugetar", a subliniat Elena Bodnarenco, deputat PCRM.

"O să vedem legea, după o să discutăm, să vedem de unde vine, la cine se majorarea, la cine nu se majorează", a precizat Andrian Lebedinschi, deputat PSRM.

Iar reprezentanţii Partidului lui Andrei Năstase sunt împotriva creșterilor lefurilor.
Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a scris că majorările vor pune o presiune prea mare pe bugetul de stat.

Deputații PDM le explică prin creșterea economiei și a veniturilor la bugetul public.

"Rolul opoziţiei, după cum vedem, este de a critica doar. Avem creşterea economică deja al treilea an la rând, avem al treilea an la rând supraîncăsări la bugetul de stat, care depăşesc miliarde de lei anume datorită faptul că Guvernului a eliminat acele scheme de evaziune fiscale", a declarat Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Mai mult, parlamentarii din coaliţia de guvernare consideră că cetăţenii va trebui să-i cunoască pe cei care nu-și vor da votul pentru creșterea lefurilor.

"Asta ar însemna că politic ei vor trebui să explice cetăţenilor de ce nu au votat o lege care până la urmă este în favoarea cetăţenilor. În cazul dat vorbim despre cei care activează în sistemul public", a punctat Valeriu Ghileţchi, deputat al Grupului Popular European.

Peste 150 de mii de bugetari vor fi remuneraţi mai mult, din 1 decembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc. Creșterile salariale vor fi de până la 20, 50 și chiar 90 la sută.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu