Opoziţia liberal-democrată din Parlament susţine expulzarea celor trei diplomaţi ruşi de la Chişinău

Embed:

Opoziţia liberal-democrată din Parlament susţine expulzarea celor trei diplomaţi ruşi de la Chişinău. Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a declarat astăzi că ţara noastră ar fi putut să declare persona non-grata mai mulţi oficiali din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse.

"În primul rând noi considerăm că sunt prea puţini trei, deoarece în ambasada Rusiei puteau fi găsiţi mai mulţi. Noi nu negăm faptul că Republica Moldova trebuie să aibă relaţii cu Federaţia Rusă însă aceste relaţii trebuie să fie reciproce. Noi ne-am săturat să fim priviţi ca fratele mai mic, ne-am săturat să fie intimidaţi cetăţenii Republicii Moldova", a spus Tudorel Deliu, deputat PLDM.

Marea Britanie este recunoscătoare Moldovei pentru că a dat dovadă de solidaritate. Ambasada britanică la Chişinău a salutat decizia de a declara persona non-grata trei diplomați ruși.

Ieri, și ambasada Statelor Unite în Moldova a transmis un mesaj similar. În declaraţia oficială a instituţiei se precizează că aceste acţiuni au drept scop de a responsabiliza Rusia, care încalcă dreptul internaţional şi ameninţă securitatea europeană.

Decizia Chişinăului vine ca un semn de solidaritate cu Marea Britanie în urma scandalului privind tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal. În total, 27 de țări au luat astfel de măsuri, expulzând 144 de diplomați ruși.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu