"Opoziţia face show în Parlament. Comuniştii nu ştiu cum să îşi facă treaba pentru că economiştii şi juriştii au plecat de la ei"

Comuniştii au făcut show pentru electorat în Parlament. Deşi au instrumente legale, ei preferă astfel de metode pentru că, posibil, juriştii şi economiştii au plecat din partid. Declaraţia a fost făcută de expertul constituţionalist Vitalie Catană, după ce, astăzi, comuniştii au blocat tribuna şi au pornit sirenele, iar mai apoi s-au îmbrâncit cu deputaţii din majoritatea parlamentară.

"Este un show pentru electorat făcut în lipsa competenţei. Opoziţia nu ştie cum să îşi facă treaba. Poate nu mai au economişti şi jurişti după plecările din partid. Ei se plâng că puterea nu îi ia în calcul. Ce s-a întâmplat ieri în Parlament arată că noi, în principiu, nu avem opoziţie. Comuniştii vorbesc necenzurat. Opoziţia e ocupată cu aceste jocuri "politicane" şi preferă să evite adevăratele probleme. Le este mai uşor să bea coniac şi cafea în resturantele din Chişinău şi să meargă la şedinţele Parlamentului, decât să rezolve problemele oamenilor", a declarat Vitalie Catană. 

Totodată, şeful biroului ITAR-TASS din Moldova, Valeriu Demideţchi, are altă explicaţie pentru reacţia de astăzi a opoziţiei. 

"Eu îi înţeleg pe comunişti. Lor nu le place acest Parlament şi încearcă să îl răstoarne prin orice posibilitate. Opoziţia face totul ca să vină la putere. Ei înţeleg că au raiting făcut pe greşelile puterii", a subliniat Valeriu Demideţchi.

Publika.md aminteşte că, astăzi, deputaţii comunişti au blocat tribuna centrală a Parlamentului, fiind nemulţumiţi de proiectul privind privatizarea şi naţionalizarea unor proprietăţi publice.

Nu este pentru pima dată când comuniştii fac scandal în Parlament. Mai mult, anterior, deputaţii comunişti şi-au împărţit pumni cu ceilalţi aleşi ai poporului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu