Opoziţia din Georgia a încercat să împiedice inaugurarea noului preşedinte al ţării, Salome Zurabishvili

Opoziţia din Georgia a încercat să împiedice inaugurarea noului preşedinte al ţării, Salome Zurabishvili. Mai mulţi activişti, în frunte cu fostul candidat la prezidenţiale, Grigol Vashadze, au încercat să rupă cordonul poliţiei pentru a intra în oraşul Telavi, acolo unde s-a desfăşurat ceremonia.

Activiştii din opoziţie cred că alegerile din data de 28 noiembrie au fost fraudate.

"Ei ne-au furat statul. Ne-au furat alegerile, instituţiile şi i-au corupt pe poliţişti. Acum, ei încearcă să ne împiedice să ne mişcăm. Nu avem libertatea de a ne exprima. Ce a mai rămas din constituția noastră?", a spus Grigol Vashadze, fost candidat la prezidenţiale.

La ceremonia de inaugurare a noului lider de la Tbilisi au participat peste 1200 de invitaţi străini, printre care şi o delegaţiei din Moldova, condusă de Ministerul de Externe, Tudor Ulianovschi.

Salome Zurabishvili este prima femeie care a devenit preşedintele Georgiei. Ea a obţinut 59,6 la sută din voturi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Zurabishvili, fost diplomat francez, ambasador al Franţei în Georgia şi ulterior ministru de externe al Georgiei, a candidat ca independent, dar a fost susţinută de partidul aflat la putere, Visul Georgian.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu