Oportunităţi pentru giuvaierii din Moldova! Vor învăța arta bijuteriilor moderne de la specialiști din Germania

Un grup de studenți și profesori de la un colegiu din Capitală, dar și meșteri populari din ţară, vor fi instruiți, timp de câteva luni, de către specialiști în giuvaiergerie din Germania. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui proiect de dezvoltare profesională, care a fost lansat la inițiativa Asociației Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova.

Cei care vor urma cursul de instruire vor învăța să confecționeze bijuterii solicitate atât pe piața internă, cât și pe cea europeană.

"Am implicat și femeile și tinerii ca să poată în curând, după ce vor termina aceste cursuri, să poată să-și deschidă o afacere, să poată să câștige un ban aici, pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat președintele Asociației Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova, Angela Chicu.

Cei care învaţă meseria de bijutier spun că aceasta le aduce satisfacţie.

"Dacă sincer nu este ceea ce mi-am imaginat eu. E mult mai complicat și mult, mult mai interesant. Ies lucruri foarte frumoase, ca de exemplu așa o brățară."

"Este foarte interesant și mereu mi-am dorit să lucrez în acest domeniu. Mi s-a împlinit dorința."

Experții din Germania spun că vor pune accentul designul și stilul bijuteriilor moderne.

"Eu încă trebuie să-mi creez o părere deoarece nu am văzut lucrările tuturor participanților la seminar. Am văzut lucrările profesorilor de aici și am rămas plăcut surprinsă și consider că sunt la un nivel foarte bun", a precizat academicianul și designerul din Germania, Nana Prestel. 

Profesorii colegiului din Capitală, care pregăteşte bijutieri, spun că specialiștii din acest domeniu nu duc lipsă de oferte de muncă.

"Vrea să spun că toți absolvenții noștri, ai colegiului, practic toți sunt angajați în câmpul muncii. Ei lucrează, activează în aceste ateliere ca șef de ateliere, absolvenții care vin după ei îi angajează tot în aceste ateliere", a mărturisit directorul colegiului, Victor Sâlii.

Proiectul de dezvoltare profesională a bijutierilor este sprijinit financiar de către Camera de Comerț a Germaniei și Asociația Femeilor Balcanice din Business-ul Mic și Mijlociu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu