Oportunităţi pentru a se dezvolta personal şi profesional. 11 centre de tineret vor fi deschise în Moldova cu suportul Guvernului

Embed:
Încă 11 centre de tineret vor fi deschise în Moldova cu suportul Guvernului. Administraţia raioanelor în care vor fi create aceste instituţii a semnat un acord de colaborare cu Ministerul Culturii.

"Ne dorim foarte mult să renovăm aspectul de calculatoare, tehnică de calcul, pentru că în acest fel tineretul va avea posibilitatea să acceseze programe, proiecte", a menţionat Iraida Bânzari, preşedintele raionului Făleşti.

"Platforma ministerului care ne-o propune în primul rând ne aduce la o comunicare mai strânsă între teritorii, dintre centrele de tineret raionale", a declarat Veaceslav Burlac, preşedintele raionului Criuleni.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, spune că acest parteneriat oferă generaţiei tinere posibilitatea să se dezvolte personal şi profesional în ţară.

"Credem că aceste centre de tineret contribuie de o manieră serioasă ca o parte din tineri să îşi lege destinul cu patria lor. Trei milioane de lei le vom acorda anual pentru granturile locale. Deci a tinerilor care vor aplica la diverse proiecte legate de dezvoltarea comunitară", a precizat Monica Babuc.

Consiliul raional Rezina a alocat, în acest an, 100 de mi de lei pentru înfiinţarea unui centru de tineret. Alte 100 de mii de lei vor veni din bugetul de stat.

"Acest centru va da posibilitatea ca tinerii să identifice toate problemele cu care se confruntă tânăra generaţie ca ulterior să fie atrase investiţii", a spus Iulia Popa,  reprezentant direcţia tineret şi asistenţă investiţională.

În cadrul centrului va activa un consiliu a tineretului, format din 27 de membri din diferite localităţi. Marina Frunze, elevă în clasa a 12-a, a fost aleasă vicepreşedinte al colectivului: "Vocea mea va fi auzită de către autorităţile locale. Vom putea aduce modificări privind dorinţele noastre".

Proiectul privind deschiderea celor 11 centre de tineret e prevăzut pentru perioada 2017- 2020. În noiembrie anul trecut, alte nouă raioane au semnat acorduri privind crearea acestor instituţii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu