Oportunitate excelentă pentru studenții din Moldova. Programul lansat de Guvernul SUA

Embed:

Guvernul Statelor Unite este gată să investească 4,5 milioane de dolari în educaţia studenţilor din Moldova şi Ucraina. Programul de burse MBA "SEED Grant" a fost lansat astăzi, la Chişinău.

Tinerii cu aptitudini de lideri pot beneficia de acoperirea integrală a costurilor pentru studii dacă sunt admişi la una dintre şcolile americane din Top 50

Programul de burse al Fondului WNISEF este destinat tinerilor care vor să studieze în cele mai bune şcoli de business din Statele Unite. Studiile au o durată de până la doi ani, iar tinerii moldoveni sunt obligaţi să revină în ţară şi, timp de trei ani, să pună în aplicare cunoştinţele acumulate. În caz contrar, aceştia vor fi nevoiţi să restituie banii

"Există probleme atunci când vine vorba despre manageri calificaţi, care să dezvolte afaceri şi să încheie parteneriate cu investitori străini. Astfel, anul trecut, am decis să lansăm un program special pentru cetăţenii moldoveni care să aibă şansa să obţină o educaţie mai bună în afaceri în cadrul celor mai bune 50 de şcoli din SUA", a declarat coordonatorul de program WNISEF, Roman Tychkiskyy.

Printre cei care au beneficiat de o astfel de bursă a fost cândva şi Cristina Harea, preşedintele Camerei Americane de Comerţ din Moldova. 

"Eu am învăţat cu doctori în ştiinţă şi cu campioni olimpici. Nici nu ştii de la cine înveţi mai mult de la colegi sau de la profesori", a relatat Cristina Harea.

Mulţi tineri consideră că bursele MBA sunt o oportunitate excelentă pentru un viitor mai bun. Alţii îşi doresc, însă, să rămână acasă.

Pentru obţinerea unei burse pot aplica persoanele care au studii superioare, iar dosarele pot fi depuse începând de marţi. Numărul final de burse va depinde de costul studiilor și de numărul de candidați. Cheltuielile pentru un singur candidat pot ajunge până la o sută de mii de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu