Opinii: Structurile de drept trebuie să se autosesizeze în cazul informaţiilor privind finanţările pentru Igor Dodon şi PSRM

Embed:
Structurile de drept trebuie să se autosesizeze în cazul informaţiilor apărute în spaţiul public legate de finanţările pentru Igor Dodon şi pentru Partidul Socialiştilor, al cărui lider informal este. De acesta părere sunt analiştii politici invitaţi la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Experţii au comentat declaraţiile lui Ilan Şor, potrivit cărora, el, împreună cu raiderul nr. 1 din CSI, Veaceslav Platon, au finanţat două campanii electorale ale PSRM şi i-ar fi plătit vacanţele lui Igor Dodon. Ilan Şor a mai spus anterior că a zburat cu Dodon la Monaco, la bordul unui avion pus la dispoziţie tot de el.

"Apar întrebări pentru care doar Procuratura trebuie să ofere un răspuns. Aşteptăm vreo reacţie din partea procuraturii. Pentru politica din Moldova, Şor este o sursă de informaţie importantă", a menţionat Anatol Ţăranu, analist politic.

"Structurile de drept responsabile trebuie să aibă o reacţie. Totodată, vreau să menţionez că aceste acţiuni trebuie să fie iniţiate cu suportul Comisiei Electorale Centrale. Aceasta instituţie este responsabilă în acest caz", a declarat Valentin Krîlov, analist politic.

Analiştii politici au vorbit şi despre o altă declaraţie făcută săptămâna trecută de președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin. El a afirmat că preşedintele Igor Dodon ar fi primit 20 de milioane de dolari din Rusia pentru actuala campanie electorală. Kalinin a mai spus că banii ar fi fost aduşi în Moldova la bordul avionului cu care a venit Dodon de la Moscova, avion pus la dispoziţie de compania Gazprom.

"Aceasta informaţie pentru democraţia autentică ar însemna un scandal nemaipomenit. Sunt bani care au fost aduşi dintr-un un alt stat. Asta ar însemna că în fruntea statului nostru se află un spion. Eu nu afirm asta, acest lucru doar reiese din aceste declaraţii", a conchis Anatol Ţăranu.

Vineri, Președinţia a fost atenționată să nu se mai implice în campania electorală, iar Partidul Socialiștilor a fost sancționat cu avertisment. Decizia a fost luată de CEC în urma unor sesizări depuse de PL și de Partidul "Șor".
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu