OPINII: Orgoliul politic al alianței. PSRM şi ACUM vor să stopeze proiectele Guvernului Filip

Embed:

La baza intenției alianţei PSRM-ACUM de a stopa mai multe proiecte guvernamentale, iniţiate de Partidul Democrat, stă orgoliul politic şi nu calculele financiare. Asta pentru că până în prezent Guvernul Sandu nu a venit cu niciun argument concret, bazat pe cifre. Din cauza acestor jocuri politice vor avea de suferit însă oamenii care până acum au beneficiat de astfel de proiecte precum "Un doctor pentru tine", "Drumuri bune" şi "Prima Casă". Opiniile au fost exprimate, aseară, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Analiştii politici susţin că Guvernul Sandu nu este gata să propună o alternativă pentru proiectele democraţilor, însă din motive politice, vor să renunţe la ele.

"Din nefericire, aceste proiecte vor fi stopate din motive politice, pentru că ele nu sunt convenabile pentru guvernare. Aceste proiecte au fost benefice pentru populație, de aceea vor afecta ratingul Guvernului Sandu", a spus Ian Lisnevschi, directorul companiei de consultanță.

"A guverna înseamnă să schimbi un sistem cu altul, pentru că acesta este mai bun. Dar dacă nu se propune un alt sistem bun şi rămâne un gol, în acest caz este vorba despre incompetenţa lor", a declarat Vitalie Catană, analist politic.

Totodată, experţii mai spun că reprezentanţii blocului "ACUM" şi ai Partidului Socialiştilor demonstrează incompetenţă şi prin modul în care aduc argumentele pentru stoparea proiectelor PDM.

"Faptul că ei declară că nu sunt bani înseamnă că ei sunt total incompetenţi şi nu ştiu ce înseamnă formarea bugetului, ies oamenii care nu ştiu ce spun şi creează panică printre populaţie", a zis Vitalie Catană, analist politic.

"Nu poate să existe argumentul despre faptul că nu ar fi bani pentru proiecte, deoarece este fostul premier Pavel Filip care poate fi chemat şi întrebat unde sunt banii. Acestea sunt argumente populiste pentru electoratul care nu analizează destul de bine totul ce se întâmplă", a menționat Ian Lisnevschi, directorul companiei de consultanță.

Imediat după ce au fost învestiți în funcţii, miniştrii din Guvernul Sandu au anunţat că vor analiza proiectele sociale, iniţiate de Guvernul Filip, pentru a decide pe care dintre ele le vor continua. 

La scurt timp, ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, a decis sistarea programului "Un doctor pentru tine", motivând că acesta este unul electoral.

Asta deşi mai mulţi oameni spun că au depistat la timp boli grave şi au scăpat cu viaţă, datorită faptului că au fost consultaţi gratuit de medicii care au venit în localităţile lor.

Lasă un comentariu