Opinii la PRINCIPII: Andrei Năstase, comod pentru clanul Ţopa

Embed:

Clanul Ţopa, Filat şi Platon au nevoie de oameni ca Andrei Năstase pentru a le promova interesele. Liderul PPDA este un politician util pentru ei, deoarece este agresiv şi nu respectă părerile altora. Opinia a fost exprimată de invitaţii emisiunii "Principii" de la Prime TV.

"Ţopa, Filat, Platon şi alţii au nevoie de partide de buzunar pentru a-şi promova interesele, de aceea îi au pe asemenea politicieni ca Năstase. Ei au nevoie de oameni agresivi care nu respectă părerile altora şi sunt la limita sănătăţii psihice", a declarat Roman Mihăeș, analist politic.

Un alt invitat al emisiunii analistul politic Vitalie Catană susţine că agresivitatea este specifică şi multor altor membri ai PPDA, dar şi unor susţinători ai acestei formaţiuni.

"Activiştii lor sunt un fel de killeri la TV şi pe reţele de socializare care expun părerile sale şi atacă masiv şi agresiv", a zis Vitalie Catană, analist politic.

Anterior, la solicitarea jurnaliştilor de la Ziarul de Naţional, un grup de specialişti au efectuat profilul psihologic al lui Andrei Năstase. Fals, şmecher, orgolios, invidios, agresiv, răzbunător, intolerant, instabil emoţional şi violent... sunt doar câteva dintre trăsăturile cu care a fost caracterizat. Totodată, potrivit experţilor, liderul PPDA se supraestimează, îi place să fie admirat, lăudat şi aplaudat. Acest lucru îl confirmă şi ultemele lui apariţii publice.

Astfel, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Năstase s-a arătat deranjat când realizatoarea l-a întrebat dacă va consulta decizia de a participa la alegerile locale cu colegii săi de partid: 

"- nţeleg, colegii vă conving mai mult să candidaţi?
- Eu vă spun că au dreptate atunci. Ei... pe mine nimeni nu mă convinge, eu iau decizii, în funcţie de necesitatea acestor decizii.
- Dumneavoastră totuşi sunteţi membru unui partid, nu puteţi chiar singur să luaţi decizii.
- Iată de ce, întrucât aceste alegeri nu vizează doar Chişinăul, vizează şi consiliul municipal, şi oraşele, şi satele."

Şi dorinţa nerealizată de acum câţiva ani a lui Năstase de a fi preşedintele ţării se pare că încă îl macină.

"- Un al doilea exerciţiu, vă rog, din suflet, Mariana. Imaginaţi-vă, ştiţi cum, faceţi-mi plăcere să mă imaginez că eram preşedintele Republicii Moldova.
- Nu aveţi cum, Maia Sandu a fost propusă.
- Da, nu am cum, m-am retras din cursă, Dumnezeul ştie ce ar fi fost", a spus Năstase.

În 2016, Maia Sandu l-a numit "misogin" pe Andrei Năstase după ce aceasta a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că anume el ar fi cel mai bun candidat pentru funcţia de şef al statului şi asta deoarece este... bărbat.

Pe aceeaşi temă