Opinii la Fabrika: Partidele de dreapta trebuie să se unească dacă nu vor ca primăria să ajungă pe mâna socialiştilor

Embed:
Partidele de dreapta trebuie să se unească şi să identifice un candidat unic la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei, dacă nu vor ca primăria să ajungă pe mâna socialiştilor. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară de la Publika TV.

"Chişinăul, de la independenţă încoace, niciodată nu a fost de stânga, Chişinăul tot timpul a rezistat. Chişinăul tot timpul dă tonul alegerilor, indiferent de care sunt parlamentare sau prezidenţiale. din acest motiv, având un preşedinte socialist este foarte important de menţinut Chişinăul", a declarat Valentin Balan, expert în comunicare şi relaţii publice. 

Invitaţii emisiunii au declarat că nu văd ce motive ar avea partidele de dreapta să nu accepte negocierile privind desemnarea unui candidat unic.

"Este clar ca bună ziua că pe de cealaltă parte este o mobilizare exemplară şi ca răspuns pentru această mobilizare, poate fi doar o alta din partea celor de dreapta. Numai în cazul acesta se poate conta pe rezultatul pe care şi-l doresc, care ar aduce într-un final în fruntea Primăriei un pro-european", a declarat Constantin Olteanu, jurnalist.

Amintim că ieri, după şedinţa săptămânală a PDM, liderul formaţiunii, Vlad Plahotniuc, a anunţat că democraţii nu vor propune o candidatură proprie, şi că pledează pentru un candidat unic al partidelor proeuropene la alegerile pentru funcţia de primar al Capitalei. Negociator la desemnarea acestuia va fi vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu