Opinii la Fabrika: Pachetul de iniţiative legislative, propus de ACUM, care rămâne în opoziţie, un program propagandistic

Embed:

Pachetul de iniţiative legislative, propus de blocul "ACUM", care a anunţat deja că rămâne în opoziţie, nu este altceva decât un program propagandistic. Opinia a fost exprimată de invitaţii emisiunii Fabrika de aseară.

Politologul Anatol Ţăranu s-a întrebat cât de realiste sunt acest proiecte, dacă nu se respectă anumite proceduri legale şi nici nu sunt puse pe masa de discuţii cu democraţii şi socialiştii.

"Dacă tu pur şi simplu vii şi pui acest program pe masă fără a crea o conducere a Parlamentului, fără a crea comisii, fără a garanta toata verticala procedurii parlamentare, aceste legi nu au nici o şansă să devină legi. Ele sunt pur şi simplu nişte declaraţii. Şi atunci apare întrebarea, tu îl foloseşti în scopuri propagandistice, de a-şi ridica raitingul şi a aburi propriul electorat?", a menţionat Anatol Țăranu, politolog.

"Insistenţa cu care încearcă să inducă în spaţiul public ideea că uite statul este capturat şi haideţi să facem curăţenie, dar cum vreţi să faceţi curăţenie, încălcând legile? Pentru că procurorul general este numit pe un anumit termen, directorul SIS este numit pe un anumit termen. Mi se pare cumva că ei încearcă să inoculeze această idee destul de periculoasă, că acest stat trebuie să fie decapitat şi din punctul meu de vedere este jocul Rusiei", a declarat  Ion Mischevca, jurnalist, doctorand în istorie.

Invitaţii emisiunii s-au expus şi asupra felului în care Maia Sandu şi Andrei Năstase cer sprijinul individual al deputaţilor.

"Asta cum, băieţi? Asta înseamnă că ei trebuie să iasă din fracţiunile sale, să renunţe la programul său electoral, să adere la programul vostru? Dar nu ar însemna aceasta cumva că voi împingeţi traseismul politic, cumva îl stimulaţi?, a întrebat Anatol Țăranu, politolog.

"Ne-am obişnuit, probabil să îi numim pe cei din ACUM ca fiind de dreapta. Din punctul meu de vedere, ei nu sunt de dreapta, nici de stânga, nici de centru, ei nu sunt nici anti-oligarhici", a punctat  Ion Mischevca, jurnalist, doctorand în istorie.

La rându lui, jurnalistul Petru Bogatu, citat de Ziarul Naţional, susţine că pachetul de legi propus de blocul ACUM ar fi anticonstituținal.

De aceeași părere este și juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, care afirmă că, în cazul în care, prin absurd ar fi aprobate de Parlament, atunci ar fi anulate de Curtea Constituțională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu