Opinii la Fabrika: Maia Sandu se victimizează pentru a-şi face propriile jocuri şi interese politice

Embed:

Maia Sandu foloseşte toate posibilităţile de a se victimiza pentru a-şi face propriile jocuri şi interese politice. Astfel au comentat invitaţii emisiunii Fabrika refuzul repetat al liderului PAS de a participa la audierile Comisiei parlamentare, care examinează amestecul Fundației "Open Dialog" în politica internă a statului şi finanţarea unor partide.

"Maia Sandu se teme de anumite întrebări în cadrul Comisiei şi că e mai bine să-şi vocifereze mesajul la uşa Parlamentului decât să meargă acolo şi să fie pusă în situaţia de a răspunde la nişte întrebări, destul de incomode, bănuiesc eu", a menţionat Consatntin Olteanu, jurnalist.

Invitaţii emisiunii susţin că ancheta în acest caz este necesară.

"Ar încleia nişte etichete de Maia Sandu şi de liderul PPDA. Nişte subiecte care ar putea fi rostogolite în campania electorală şi care ar obliga liderii acestor două partide, două formaţiuni să se spele pe perioada alegerilor din februarie", a precizat Olteanu.

Analiştii s-au referit şi decizia lui Sandu şi Năstase de a lăsa PLDM-ul în afara blocului electoral pentru scrutinul parlamentar din februarie.

"PAS şi DA ignorând PLDM-ul a pierdut un aliat natural pe care aveau toate şansele să-l folosească la modul cel mai exemplar din punct de vedere a acelei armate bune, pe care până astăzi reprezintă PLDM-ul în teritoriu. PAS şi DA greşesc amarnic, în zadar ei cred că unioniştii, ca şi cum voturile lor sunt garantate pentru ei, nici pe departe", a declarat Anatol Ţăranu, analist politic.

Luni, la uşa Parlamentului, liderii PAS şi PPDA au cerut repetat ca şedinţa Comisiei de anchetă să fie publică, deşi acest fapt contravine legii. Pe de o parte, cei doi susţin că nu au nicio legătură cu Fundaţia "Open Dialog", pe de altă parte recunosc că s-au deplasat la Bruxelles pe banii oferiți de ONG-ul condus de Ludmila Kozlovska, expulzată din UE pentru legături cu serviciile speciale ruseşti.

Jurnaliştii de la zeppelin au scris că fundația, finanțată de controversatul oligarh Muhtar Abliazov, a făcut lobby în Europa și pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase. În această listă figurează și raiderul nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu