Opinii la Fabrika: Andrei Năstase se dă în spectacol

Embed:

Liderul PPDA, Andrei Năstase, încă nu a ieşit din aria spectacolului, chiar dacă a reuşit să câştige un fotoliu de deputat. De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară. Aceştia menţionează că liderii blocului politic "ACUM" şi cei din PSRM nu vor ajunge la un compromis, fiindcă deciziile nu sunt luate de ei în ţară, ci în afară.

"În politică permanent trebuie să ei o decizie rapidă la momentul dat dacă ceva se întâmplă sau trebuie să duci negocieri sau la nivelul extern. Dar în mare parte partidele acestea nu pot să ia o decizie rapidă pentru că nu se ia în Moldova. Decizii se i-au în alte părţi, la Moscova, la Frankfurt şi apoi iar când se întâlnesc regulile iar s-au schimbat şi de aceea nu o să fie posibil de a crea o coaliţie sau o majoritate parlamentară între aceste partide", a declarat Ian Lisnevschi, director Intellect Group.

"Este un joc politic şi deocamdată jocul continuă ca spectacol. Noi de fapt am văzut ceva similar în Ucraina, unde un om al spectacolului a ajuns preşedinte. Atunci când omul ajunge în Parlament sau partidul ajunge în Parlament el se ciocneşte cu ceea ce se numeşte politica reală", a spus Vsevolod Cernei, jurnalist 

La trei luni de la alegerile din 24 februarie, formaţiunile politice care au intrat în legislativ nu au reuşit să găsească un consens privind formarea unei majorităţi parlamentare, care să creeze un nou Guvern.

Imediat după scrutin, PDM a chemat blocul "ACUM" la negocieri. Ulterior, PSRM a lansat un apel la dialog. Binomul PAS şi PPDA au respins toate invitaţiile.

Ulterior, acesta s-a răzgândit şi a invitat socialiştii la discuţii. Dialogul însă a eşuat din cauza certurilor, a discuțiilor în contradictoriu, dar şi a viziunilor şi ambiţiilor diferite ale celor două forţe politice în ceea ce priveşte colaborarea parlamentară şi depăşirea crizei politice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu