OPINIE: Interlopul Grigore Caramalac, ultima speranţă a lui Andrei Năstase de a se menţine în politica moldovenească

Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care este considerat o autoritate criminală în lumea interlopă şi care a comandat asasinarea liderului PDM, Vlad Plahotniuc, este singura speranţă a lui Andrei Năstase de a se menţine în politica moldovenească. Această părere a fost expusă în cadrul emisiunii Fabrika, la Publika TV. Invitaţii lui Cristian Tabără, jurnalistul Nicolae Federiuc şi vicepreşedintele Tineretului Democrat Ion Harghel, au explicat că ura faţă de Vlad Plahotniuc i-a unit pe Caramalac şi Năstase. 

Potrivit lui Ion Hargel, trimisul special al lui Năstase la Moscova, Alexandru Machedon, este ajutat acolo de către interlopul Caramalac, care are influenţă în lumea criminală din Rusia.

"Pe Andrei Năstase, pe Caramalac și alții din Rusia, îi leagă un singur lucru, ura față de Plahotniuc, pentru că guvernarea în frunte cu Plahotniuc l-a declarat pe Rogozin persona non grata, a pus punct spălătorii de bani rusești sub nume de Laundromat. Să nu uităm de Veaceslav Platon, care este închis în Penitenciarul Nr. 13. Se știe deja că imaginea lui Platon este spălată la Jurnal TV, TV 8 și restul presei pe care eu o numesc Platon Trust Media. Platon este persoana care îi coordonează și îi aranjează lui Andrei Năstase tot felul de întâlniri cu personaje precum Caramalac, sau alții din serviciile de securitate ale Rusiei. Nu cred că ei se întâlnesc cu oameni foarte înalți acolo.", a spus Ion Harghel. 

Jurnalistul Nicolae Federiuc spune că finul oligarhului Ţopa, Andrei Năstase, a fost nevoit să apeleze la autorităţile ruse pentru a avea motiv de a continua denigrarea imaginii lui Vlad Plahotniuc

"Năstase a recunoscut că face demersuri în Rusia, a recunoscut că face niște materiale compromițătoare, deoarece el a cam epuizat toate căile prin care și-ar fi putut justifica discursul politic. Una este să vorbești în stradă despre cât de criminal este Plahotniuc și alta este când ajungi deputat și trebuie să mai probezi lucrurile respective. Discursul dlui s-a transformat într-un fel de țipăt isteric care nu are niciun fundament. De asta a venit momentul în care se cer niște confirmări, deși Năstase nu a prezentat până acum nicio probă care să ateste clar măcar ceva din acuzațiile pe care le aduce principalului său dușman. Iată că i-a venit această salvare pe care i-au făcut-o autoritățile din Rusia, cu trei zile înainte de alegeri", a explicat Federiuc. 

Publika.md aminteşte că Grigore Caramalac, alias Bulgaru, care a comandat asasinarea lui Vlad Plahotniuc, este un nume consacrat în lumea criminală. El a fost anunţat în căutare internaţională prin Interpol încă în 1998. În 2016, urmărirea penală a fost reluată. El este învinuit de un şir de infracţiuni grave şi deosebit de grave comise la sfârşitul anilor 90 şi până în 2001. 

CITEŞTE ŞI: Cine este Grigore Caramalac, nume consacrat în lumea interlopă, cel care a cerut asasinarea lui Vlad Plahotniuc

Lasă un comentariu