Opinie: Intențiile blocului ACUM de a NU participa la guvernare favorizează interesele Moscovei

Embed:

Intențiile blocului "ACUM" de a NU participa la guvernare favorizează interesele Moscovei. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru.

Potrivit lui, prin excluderea oricărei posibilităţi de negocieri privind formarea unei majorităţi parlamentare, PAS şi PPDA se eschivează de la răspundere şi de la îndeplinirea promisiunilor electorale faţă de alegători.

Jurnalistul Nicolae Negru consideră că intenţiile PAS şi PPDA de a nu participa la guvernare şi de o ceda socialiștilor par cel puțin ciudate. Potrivit lui, este vorba despre o eschivare de la răspundere, de la îndeplinirea promisiunilor electorale.

"Demonizând PDM, Andrei Năstase ne amintește de tancurile sovietice din 1946, dar le ignoră pe cele ale Rusiei de azi, făcând, conștient sau inconștient, pe plac Moscovei", mai scrie Negru.

Totodată, editorialistul consideră că un guvern cu un prim-ministru socialist va determina resetarea politicii interne și externe, într-o cheie cât mai convenabilă Rusiei și mai puțin favorabilă Occidentului.

În plus, relațiile cu România vor avea de suferit inevitabil. Anterior, după alegerile parlamentare, liderii PAS-PPDA au spus de mai multe ori că alegerile au fost fraudate, dar nu au fost prezentate probe în acest sens.

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor și a validat mandatele celor 101 deputați.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu