Opinie: Expresia de limbă moldovenească este folosită cu intenția de a scinda societatea

Embed:

Termenul de limbă moldovenească este folosit intenționat pentru a scinda societatea şi a stârni ostilitatea față de România. De acestă părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară.

Vicepreședintele Parlamentului Monica Babuc a menționat că este deja timpul ca limba română să fie consfințită în Constituție.

"În anii 90, conaționalii noștri de alte etnii au mers la școlarizări și la cursuri de cunoaștere a limbii române, lucru care s-a stopat totalmente imediat cum a intervenit guvernarea agrariană, cu atât mai mult cea comunistă. Nu mai putem fugi de la acest adevăr istoric și devenim ridicoli când continuăm să zicem: domnule, nu putem să zicem că e limbă română că se supără ucrainenii pe noi, pentru că lor nu le place treaba aceasta. Oamenii cu bun simț de mult au înțeles că acesta este adevărul", a precizat Monica Babuc.

"Expresia de limbă moldovenească este purtată doar ca o manipulare și doar cu intenția de a se scinda comunitatea. Sunt absolut încrezută că și cei care promovează idiomul de limbă moldovenească știu că vorbesc limba română", a conchis Daniela Vacarciuc, directoarea liceului "Vasile Alecsandri" din Capitală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu