Opinie: Decizia PDM de a se retrage de la Guvern a dat peste cap planul de destabilizare a situației în țară a lui Dodon

Embed:
Decizia Partidului Democrat din Moldova de a se retrage de la Guvern a dat peste cap planul de destabilizare a situației în țară a lui Igor Dodon. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit lor, acest scenariu a fost bine pus la punct la Kremlin și trebuia implementat de Dodon.

"El a avut nevoie de o criză foarte acută aici la Chișinău. El credea că Partidul Democrat va reacționa violent, se vor întâmpla lucruri imprevizibile. Partidul Democrat prin demersul de azi a dejucat planurile Kremlinului de a interveni direct, chiar militar, în Republica Moldova", a precizat Vlad Darie, jurnalist.

În același timp, experții consideră că Alianța Kozak nu știe cum să treacă peste criza constituțională din țara noastră. Aceștia spun că deputații așa-numitului Guvern Sandu va amenința în continuare Curtea Constituțională.

"Argumentul suprem al lor este că Curtea este politizată. Singura posibilitate, din punctul lor de vedere, de a rezolva blocajul este de a-i da afară pe judecători. Dacă ei nu-și schimbă deciziile și-i dau afară, asta oricum nu rezolvă problema. Dacă alungi oamenii, trebuie să-i aduci pe alții", a subliniat Corneliu Ciurea, analist politic.

Potrivit invitaților din platou, nici pe plan extern nu este văzută bine Alianța Kozak. Iar acest fapt ar îngreuna și finanțarea din afara țării, chiar dacă Maia Sandu s-a arătat foarte încrezătoare la televiziunile afiliate PPDA şi PAS că le va debloca.

"Este un Guvern ilegal și până la rezolvarea acestei probleme de constituționalitate este absolut aberant să intri într-o relație de acest tip cu acest Guvern. Chiar dacă vor relua finanțarea Republicii Moldova, trebuie să înțelegem că țara nu trăiește pe bani străini", a declarat Ciurea.

"Situația în care se va afla actualul Guvern este foarte incertă, pentru că Republica Moldova are doi vecini: Ucraina și România. Șeful statului și partenerul, să spunem al Maiei Sandu, nu-i frecventabil nici la Kiev, nici la București. Ne amintim de situațiile antiromânești ale lui Dodon, Crimeea aparține Rusiei, etc", a punctat Vlad Darie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu