"Opinia preşedintelui Curţii Constituţionale e o bombă politică"

Embed:

"Opinia preşedintelui Curţii Constituţionale e o bombă politică". Aşa au apreciat unii analişti declaraţia lui Dumitru Pulbere, precum că Parlamentul trebuie să fie dizolvat după 29 septembrie, în cazul în care până la această dată nu va fi ales şeful statului. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii Publika Report, azi, 24 septembrie.

În opinia analiştilor, Dumitru Pulbere nu a făcut, de fapt, decât să lanseze o provocare menită să incite la discuţii publice despre uzurparea puterii în stat.

"Este foarte curios un singur aspect. Această hotărâre a Curţii Constituţionale, dar şi declaraţiile de ieri ale dlui Pulbere corespund unei poziţii exprimate în ajun de către dl Voronin şi de către dl Filat. Pulbere nu avea dreptul să facă aceste comentarii", este de părere jurnalistul Victor Nichituş.

"Mi se pare că aici este ceva suspect. El a lăsat să se înţeleagă, alaltăieri, că până la sfârşitul anului mai este posibilitate etc. Este discursul altuia prin intermediul lui", menţionează politologul Mihai Cernenco.

Numai că interpretările nu se opresc aici. O altă variantă a fost lansată la emisiunea Fabrika. Preşedintele CC a admis că după 29 septembrie, s-ar putea crea situaţia de uzurpare a puterii în stat.

Această afirmaţie a lui Dumitru Pulbere alimentează posibila discuţie despre recuzarea acestuia, date fiind opiniile sale care vizează viaţa politică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu