Opere de artă în valoare de peste un miliard de dolari, scoase la licitaţii de casele Sotheby's şi Christie's

Embed:

Iubitorii de frumos au o şansă nemaipomenită să achiziţioneze unele dintre cele mai celebre opere de artă la licitaţiile din primăvara aceasta a caselor Sotheby's şi Christie's. Colecţiile contemporane, moderne şi impresioniste care vor merge sub ciocan se ridică la 1 miliard şi jumătate de dolari.

Printre piesele de rezistenţă scoase la licitaţie de Sotheby's este sculptura lui Koons "Popeye". Opera, care nu a fost până acum prezentată în public, ar putea fi vândută cu aproximativ 25 de milioane de dolari. O colecţie de şase autoportrete ale lui Warhol, realizate în 1986, ar putea ajunge până la 35 de milioane de dolari. De asemenea, vor fi scoase la licitaţie opere de Matisse şi Picasso, care ar putea merge sub ciocan cu până la 30 de milioane de dolari.

"Este agitaţie pe piaţă. Avem clienţi din orice colţ al lumii, care caută artă contemporană, se interesează de ce noutăţi avem", a spus reprezentantul casei Sotheby's, Alexander Rotter.

La licitaţia de la Christie's vor putea fi achiziţionate opere de Bacon, estimate la 75 de milioane de dolari. Iar o pictură de Mark Rothko şi una de Warhol ar putea ajunge la 50 de milioane de dolari fiecare.

Şi această casă de licitaţii va încerca să vândă opere marca Picasso, printre care "Portrait de Femme", pentru care este aşteptat un preţ de aproximativ 35 de milioane de dolari.

"Avem artă bună şi minunată. Avem picturi care nu au mai fost scoase pe piaţă de mulţi, foarte mulţi ani şi avem opere pe care mulţi nu le-au văzut niciodată", a precizat reprezentantul casei Christie's, Brett Gorvy.

Licitaţiile vor avea loc în prima jumătate a lunii mai.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu