Opere de artă din secolele XV-XVI, recuperate de sub dărâmăturile din Amatrice

Mai multe opere de artă valoroase, datând din secolele al XV-lea și al XVI-lea, au fost recuperate din mijlocul dărâmăturilor Muzeului civic din Amatrice, orașul din centrul Italiei cel mai afectat de seismul care a avut loc în urmă cu aproape zece zile, scrie realitatea.net, cu referire la AFP.

''Operațiunile de recuperare și de asigurare a operelor Muzeului civic din Amatrice, din care cel mai important tablou — Madonna con bambino e san Giovannino — de Cola dell'Amatrice (Nicola Filotesio), artist, sculptor și arhitect al Renașterii în prima jumătate a secolului al XVI-lea, au fost încheiate cu succes'', se arată într-un comunicat al ministerului Culturii.

Trei capodopere ale orfevrăriei secolului XV, dar și alte opere, au fost recuperate din acest muzeu, dar și o replică a Giulgiului care se găsea în Biserica San Francesco di Borgo, la Arquata del Tronto, un alt oraș grav afectat de cutremurul care s-a soldat cu 293 de morți.

Cele două operațiuni au fost efectuate în plină zonă roșie unde salvatorii îndepărtează molozul și unde accesul publicului este interzis, potrivit comunicatului amintit.

''Prețioasele opere ale Muzeului din Amatrice și Giulgiul de la Arquata sunt acum în siguranță'', potrivit ministrului italian al culturii Dario Franceschini citat de comunicatul amintit, potrivit Agerpres.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu