Operațiunea MAC-2019, în plină desfășurare. În ce localitate au fost găsite plante de cannabis (VIDEO)

Embed:

Operațiunea ,,MAC-2019’’, demarată de către Inspectoratul General al Poliției, având ca scop primordial depistarea plantațiilor de cânepă și identificarea persoanelor implicate la cultivarea acestora este în plină desfășurare.

Astfel în cadrul operațiunii, la data de 18 iunie curent, polițiștii secției investigare infracțiuni a sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au demarat măsuri speciale de investigație în com. Trușeni, unde au depistat 55 plante de cannabis.

Plantele de cannabis, au fost depistate de polițiști pe două loturi de pământ arabil care creșteau printre plantele de porumb și care erau cultivate și îngrijite corespunzător. Loturile de pământ arabil erau îngrijite de două femei cu vârstele de 35 ani și respective 42 ani, locuitoare a comunei Trușeni mun. Chișinău.

Toate plantele depistate de polițiști au fost smulse, ridicate și sigilate pentru a fi supuse expertizei specializate. În cazul în care femeile ar fi reușit comercializarea acestora ar fi obținut un profit de peste 80 000 lei.

Conform legislației în vigoare, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 20 000 lei la 35 000 sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 150 de ore sau închisore de până la 1 an.

Reamintim că, acțiunile desfășurate de Poliția Capitalei au loc în cadrul operațiunii speciale ,,MAC 2019,, au ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu