Operaţiune de amploare moldo-română: Peste 1,6 milioane de ţigarete au fost ridicate de vameşi

21 de reţineri şi peste 1,6 milioane de ţigarete au fost ridicate de vameşi, în cadrul operaţiunii ANTITABAC 2019, care s-a desfăşurat în perioada 7-31 octombrie. 

Totodată, în cadrul acțiunilor comune moldo-române, funcționarii vamali au semnalat și cazuri de depistare a drogurilor, dar și a mărfurilor de larg consum, fără acte și nedeclarate.

Aria de acoperire a operațiunii comune a integrat întreg teritoriul vamal al Republicii Moldova, fiind vizate atât posturile vamale de frontieră, cât și cele interne. Cele mai multe cazuri de depistare a țigaretelor nedeclarate au fost semnalate la posturile vamale Aeroportul Internațional Chișinău, Giurgiulești, Leușeni, Hîrbovăț și Cahul.

Operațiunea comună de control vamal la frontieră "ANTITABAC 2019" a fost bazată pe acordurile de asistență administrativă reciprocă în domeniul vamal dintre Republica Moldova și România, dar și pe Strategia Serviciului Vamal în domeniul luptei cu contrabanda și vânzarea ilegală a produselor din tutun pentru perioada anilor 2015-2020.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu