OPERAŢIUNE DE AMPLOARE a SIS privind destructurarea unei formaţiuni paramilitare ilegale. Au fost găsite arme şi grenade

Activitatea unei formaţiuni paramilitare ilegale, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip militar-tactic a fost stopată în cadrul unei operaţiuni de amploare a SIS şi Procuratura municipiului Chişinău. Descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din municipiul Chişinău.

În cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate diferite tipuri de arme, componente de arme de luptă, echipamente militare, focoase şi aruncătoare de grenade, inclusiv 8 grenade de tip F1, 260 de cartuşe calibrul 5.45 mm, 39 de cartuşe de calibrul 9 mm, 5 cartuşe de calibrul 7.62 mm.

Totodată, a fost ridicat şi un obiect explozibil, ce a fost confecționat artizanal de către unul dintre membrii grupării, iniţiat în domeniul diversionist.

De menţionat că, la sfârșitul lunii martie, în cadrul unor acţiuni procesual-penale au fost depistate şi ridicate circa 200 de muniţii de luptă de calibrul 9 mm într-un ascunziş improvizat pe teritoriul unui poligon aflat la periferia municipiului Chişinău.

Investigaţiile au relevat faptul că gruparea activa conform unei structuri şi ierarhii militare bine organizate, cu o pregătire ideologică temeinică şi capacităţi de luptă în condiţii reale. La domiciliile acestora au fost identificate şi ridicate drapele, panglici, ecusoane, insigne militare, precum şi blazoane utilizate de către mercenarii din Ucraina. De asemenea, la unii membri au fost găsite dispozitive de localizare în timp real de tip GPS Traker, remodelate artizanal.

Acţiunile ilegale ale membrilor formaţiunii paramilitare, care îşi dezvoltau deprinderile de studiu al obiectivelor militare şi de infrastructură critică, şi al minelor cu tunele subterane diversificate, au fost documentate, fiind iniţiate două cauze penale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu