Operaţiune de amploare a procurorilor PCCOCS. Membru al organizației criminale "Patron", reținut pentru șantaj şi ameninţare cu moartea

Embed:

Membrii unui grup criminal care săvârșeau infracțiuni grave și deosebit de grave pe teritoriul țării, cât și peste hotare, au fost reţinuţi de procurorii PCCOCS. Infractorii fac parte din organizația criminală "Patron", liderul căreia este autoritate criminală și îşi ispăşeşte pedeapsa într-un penitenciar din România.

Potrivit oamenilor legii, suspecții estorcau bani prin şantaj sub diferite pretexte inventate, amenințând victimele cu violență fizică și moarte, banii fiind destinați pentru așa-numitul "obșciak" – vistieria clandestină a organizației criminale. Bănuiţii au estorcat de la 2.500 lei până la 1.000 de euro, de la mai multe persoane.

În urma investigațiilor, așa numitul "supraveghetor", în vârstă de 50 de ani, domiciliat în satul Sireți, raionul Strășeni, a fost reţinut. Acesta, anterior, fiind condamnat pe infracțiuni similare. 

În urma percheziţiilor la domiliu și în automobilul bănuitului, au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține suspectului, precum și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală cercetată.

Suspecții riscă până la 7 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu