Operă rock în omagiul lui Mihai Eminescu. Un tânăr din România a conceput show-ul Lucifer (VIDEO)

Spectacolul a fost conceput de Adrian Tăbăcaru, un toboșar care a absolvit Conservatorul și a cântat în trupele Taine și Souptrip, un proiect de electrojazz. Alături de el, la ”Lucifer” au lucrat alți 22 de colaboratori, inclusiv profesoara de română Anișoara Moraru și Costin Chioreanu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști plastici din metal. 

Adrian l-a redescoperit pe Mihai Eminescu în toată splendoarea sa deja după şcoală, când acesta a fost eliberat de curricula comunistă-agresivă a acelei perioade. 

Tânărul a conștientizat inexistența poetului în afara țării, și a decis să-l exporte prin muzică, și anume creând un aranjament muzical pentru poemul ”Luceafărul”, adaptat în stil de operă rock, cu textul în limbă engleză. 

”Am folosit textul poemului ”A Valediction: Forbidding Mourning”, care este practic inversarea personajelor din ”Luceafărul”. Bărbatul e om și ea e extraterestru, deci se schimbă rolurile. Am vrut să subliniez universalitatea mesajului din poemul lui Eminescu. E cam aceeași poveste.'' spune Adrian.

A lucrat la proiect aproximativ 3 ani, volumul de lucru fiind enorm:  ”Ai un cor, foarte multe instrumente diferite, pentru care a trebuit să fac partiturile, textul naratorului. Sunt părți în care am și 80 de instrumente și 80 de voci.”

În scurt timp va apărea și versiunea stuio a operei-rock, care este aproape gata.
 ”O să mai dureze ceva pentru că vreau să merg la studioul lui Jens Borgen din Suedia, unul dintre cei mai cunoscuți producători din zona de metal. E o cheltuială destul de mare, dar merită.”

Spectacolul va fi structurat într-o variantă mai restrânsă, fiind prevăzut pentru sala de club și va dura 45-50 de minute. Vor fi prezenți toți muzicienii care au participat la crearea proiectului în momentul în care vor putea cânta într-o sală de teatru și operă, în țară sau în afara ei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu