Opera Nabucco va răsuna în această seară la Festivalul DescOPERĂ de la Butuceni

Veste bună pentru iubitorii de muzică clasică. Opera în patru acte Nabucco, de Giuseppe Verdi, în regia lui Andrea Battistini (Italia), pe scenografia artistului Poporului Iurie Matei și sub bagheta dirijorului Friedrich Pfeiffer, va fi pusă în scenă astăzi la ora 19:00, în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ, care se desfășoară la Butuceni.

Nabucco va vibra sub vocile soliștilor, corului, muzica orchestrei și interpretarea baletului Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu.

CITEŞTE ŞI: VALS ÎN AER LIBER! Zeci de oameni au asistat la al doilea concert de muzică clasică din cadrul Festivalului DescOPERĂ

Nabucco este o operă în patru acte, ce are la bază libretul italian redactat de Temistocle Solera, inspirat din povestea biblică. Este, cronologic, a treia operă verdiană, considerată drept cea care a statornicit reputaţia sa de compozitor.

Subiectul urmărește, pe parcursul celor patru acte, evoluția condiției poprului evreu – de la cea de oprimare la cea de libertate – dar și a atitudinii împăratului Nabucodonosor – întâi de aroganță, apoi de umilință – în fața Dumnezeului Atotputernic.

Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot politic şi romantic. Premiera a avut loc pe 9 martie 1842, la Scala din Milano, sub numele original de Nabucodonosor.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului de Operă și Balet și Filarmonica Națională, dar si site-ul iTicket.md. Totodată, bilete se vor vinde și la Info-Point Butuceni. Prețul biletului, pentru o zi, variază între 200 și 350 de lei. Iar pentru studenți și pensionari, costul a fost redus până la 150 de lei.

Organizatorii pun la dispoziția spectatorilor transport până la Butuceni. Biletele pentru transport pot fi cumpărate pe site-ul iTicket.md.

Microbuzele vor porni de la Teatrul de Operă și Balet la orele 16:30 și 17:30. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu