OPERĂ INEDITĂ în Capitală. O sculptură a doi tineri îndrăgostiți poate fi admirată în parcul Valea Morilor

Embed:

Sculptura a doi tineri îndrăgostiți poate fi admirată în parcul Valea Morilor din Capitală. Lucrarea turnată în bronz reprezintă chipul unuia din autori și al iubitei sale, care se plimbă pe skateboard, fiind însoţiţi de un câine.

Petru Glavan și Pavel Obreja, doi studenţi de la Arte, au lucrat timp de șase luni pentru a crea opera, îndrumaţi de profesorul lor.

"Este un autoportret. Este autorul și cu prietena sa. Normal sub o formă un pic stilizată. E un apel spre tineri pentru a avea un mod de viață sănătos. Cățelușul este acea ființă care, într-un fel îi însoțește. O ființă credincioasă", a declarat Vasile Sitari, profesor la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Platice.

Oameni care vin să petreacă timpul liber în parc nu ezită să-și facă poze lângă sculptură și spun că aceasta înfrumusețează aleea:

"Statuia e foarte frumoasă, arată iubirea între doi oameni. Femeia și bărbatul și mai ales cum câinele se uită la ei".

"În multe țări europene sunt astfel de sculpturi și ne pare bine că avem și noi una. Mie îmi pare bine. Eu am fost în multe țări europene unde sunt sculpturi interesante".

"Este frumos. E ceva nou pentru țara noastră. Nu încurcă oamenilor să treacă. Este un lucru frumos, o nouă sculptură".

Cheltuielile pentru realizarea lucrării au fost suportate de către o companie producătoare de bere. În ultimii ani, în Chișinău au apărut mai multe sculpturi moderne în locurile publice. Una dintre ele poate fi văzută pe strada pietonală Eugen Doga, unde a fost instalată o statuie ce ilustrează momentul întâlnirii dintre doi îndrăgostiți. Iar anul trecut, pe strada 31 august a fost montată sculptura a doi copiii aşezaţi pe o bancă şi privesc o felină care pândeşte nişte porumbei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu