Open Dialog a plătit bani grei pentru a promova personaje controversate şi a distribui informaţii manipulatorii pentru anumite interese

Embed:

Fundaţia Open Dialog a plătit bani grei pentru a promova personaje controversate şi a distribui informaţii manipulatorii pentru anumite interese. Potrivit unui raport publicat de firma LobbyFacts, doar în 2014 ONG-ul condus de Ludmila Kozlovska a achitat aproximativ 450 de mii de euro în scopuri politice. 

Fundaţia Lobby Facts, care a prezentat raportul, a scos la iveală şi cheltuielile Organizaţiei Open Dialog pentru anul 2016 când a achitat încă 300 de mii de euro pentru a influenţa părerea politicienilor europeni despre anumite persoane dubioase.

Open Dialog Foundation a făcut lobby în Europa şi pentru partidele conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase, dar și pentru raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon. În toamna anului trecut, revista Financial Times a scris că organizația a finanțat deplasările liderilor PAS și PPDA la instituțiile europene, cum ar fi Parlamentul European și Consiliul Europei.

De asemenea, directorul ONG-ului, Ludmila Kozlovska, a fost inclusă în lista neagră a Sistemului de Informaţii Schengen, acolo unde se regăsesc criminalii și spionii, potrivit fostului deputat kazah Tanirbergen Berdongar. Asta pentru că fratele ei, Piotr Kozlovski, care are cetățenie rusă, este unul dintre finanțatorii ONG-ului şi proprietarul unei întreprinderi din Sevastopol, Crimeea, specializată în furnizarea utilajelor speciale flotei militare ruse și este monitorizată de FSB.

Fostul legislator a confirmat şi veridicitatea imaginilor video unde Kozlovska ar apărea în scene intime alături de controversatul oligarh kazah Muhtar Ableazov. Anterior, fundația a fost acuzată într-un raport prezentat în Parlamentul European că ar fi implicată în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului. Autorii documentului au acuzat-o pe Kozlovska că ar fi fost cooptată de serviciile speciale rusești, pentru a face diversiuni contra Europei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu