Opel va lansa în curând cel mai puternic model Astra de serie

Opel va debuta la Salonul Auto de la Geneva cu un nou proiect.  Este vorba despre Astra OPC EXTREME,  un veritabil sport car construit la fabrica de la Russelheim, scrie autostrada.md.

Conceptul păşeşte pe urmele predecesorului său Astra OPC X-Treme, lansat în urmă cu mai bine de 12 ani şi va fi produs într-o ediţie limitată. Acesta va deveni şi cel mai rapid Astra produs vreodată, având la bază modelul bolidul Astra OPC Cup.

Maşina va avea o greutate redusă, datorită utilizării componentelor din fibră de carbon, dar şi mai mulţi cai putere, extraşi din acelaşi propulsor în patru cilindri, cu un volum de 2.0 litri turbo-aspirat. Dacă versiunea Astra OPC dezvoltă 280 de cai putere, atunci în varianta EXTREME, unitatea pe benzină va livra peste 300 de cai putere şi un cuplu motor de pînă la 500 Nm.

Astra OPC EXTREME va beneficia de un kit aerodinamic mult mai agresiv, noi jante individuale, dar şi un sistem de evacuare cu patru ţevi de evacuare. Debutul conceptului va avea loc în luna martie, la Geneva.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu