Opel nu renunţă la maşinile de familie clasice. Cum va arăta noul Insignia Grand Sport

Opel va dezvălui la Salonul Auto de la Geneva primul derivat de caroserie al noii generații Insignia: este vorba despre break-ul Insignia Sports Tourer, scrie automarket.ro.

Chiar dacă europenii încep să aprecieze din ce în ce mai mult SUV-urile, unii producători germani refuză să renunțe la mașinile de familie clasice, cum sunt break-urile.

În așteptarea dezvăluirii oficiale a noului Insignia Grand Sport, înlocuitorul actualului Insignia, Opel ne surprinde cu o nouă premieră: varianta break a modelului de clasă medie. Spre deosebire de sedan, acesta nu-și modifică numele și rămâne Insignia Sports Tourer.

Modelul va fi expus tot la Salonul Auto de la Geneva, alături de varianta sedan, pe care, de altfel, se și bazează. Nu e de mirare că designul frontal este copiat după acesta și inspirat de conceptul Monza.

Partea posterioară a fost însă modificată, a primit un design nou și permite acum un spațiu de depozitare mai mare.

Spre deosebire de actuala generație, noul Opel Insignia Sports Tourer oferă o suprafață de încărcare mai lungă cu 10 centimetri și o capacitate mai mare cu 100 de litri, capabilă să crească până la 1640 de litri cu bancheta spate rabatată.

Chiar dacă a crescut în dimensiuni, break-ul va fi mai ușor decât modelul pe care îl înlocuiește cu aproximativ 200 de kilograme, mulțumită arhitecturii compuse din materiale mai ușoare.

Asemeni sedanului, Insignia Sports Tourer va beneficia de întreaga linia de tehnologii dezvoltate de Opel, inclusiv de sistemul de tracțiune integrală cu torque vectoring, suspensia adaptivă, sistem multimedia cu OnStar și suport Apple CarPlay și Android Auto.

Deși detaliile tehnice nu au fost făcute publice, GM susține că noul Insignia Sports Tourer va fi disponibil cu o gamă largă de motorizări diesel și benzină, dar și cu o transmisie automată cu opt rapoarte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu