Opel Mokka primeşte motorizarea diesel de 1.6 litri din octombrie

Opel va înlocui motorul de 1.7 CDTI cu noua unitate 1.6 CDTI şi în gama crossover-ului Mokka. Motorul diesel dezvoltă 136 de cai putere şi este mai economic decât predecesorul.

Opelcontinuă să extindă disponibilitatea noului propulsor diesel 1.6 CDTI pe modelele din gamă. Unitatea cu patru cilindri, dezvoltată de la zero de General Motors, va fi instalată şi pe Mokaa, SUV-ul de segment mic al constructorului german.

Agregatul va dezvolta 136 de cai putere şi 320 de Nm şi va lua locul vechiului motor de 1.7 litri CDTI. Comparativ cu acesta, noul motor oferă 6 cai putere şi 20 de Nm în plus. Îmbunătăţiri vizibile şi în ceea ce priveşte consumul. Acesta a fost redus cu 0.5 litri, până la 4.1 litri/100 de kilometri, în vreme ce emisiile au scăzut cu 11 g/km, la numai 109 g/km.

Noile resurse îmbunătăţesc şi performanţele crossover-ului din Russelsheim. Acum, noul Mokka poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 9.9 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 191 km/h.

Noul Opel Mokka 1.6 CDTI va fi expus în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto de la Paris, programat luna viitoare, urmând ca startul comercializării să se dea în perioada imediat următoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu