Opel Astra OPC este aici - poze şi informaţii oficiale

Opel a dezvăluit astăzi primele imagini şi informaţii oficiale ale noii generaţii Astra OPC. Modelul german primeşte 280 de cai putere, 400 de Nm şi un şasiu testat pe Nurburgring.

Fanii Opel pot exulta. Constructorul german a publicat primele imagini şi informaţii oficiale ale noului Astra OPC, hot-hatch-ul care va încerca să fure coroana unor modele consacrate, precum Renault Megane RS sau Ford Focus ST.

Punctul de atracţie al noului Opel Astra GTC este sub capotă, acolo unde se ascunde un propulsor cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 280 de cai putere şi 400 de Nm. Toate resursele sunt canalizate punţii faţă prin intermediul unei cutii manuale cu şase rapoarte şi aruncă versiunea de performanţă a compactului din Russelssheim într-o ligă în care mai joacă şi conaţionalii Volkswagen Golf R sau Scirocco R.

Opel nu a publicat oficial timpul necesar celui mai nou membru OPC pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h. Viteza maximă este însă, cum era de aşteptat, de 250 km/h.

Noutăţi importante şi în ceea ce priveşte şasiul. Noua generaţie primeşte un sistem de frânare performant, semnat de Brembo, precum şi sistemul FlexRide, complet adaptabil, disponibil cu trei setări: Normal, Sport şi OPC. Acesta din urmă oferă o ţinută de drum orientată către sportivitate şi către rularea pe circuit.

În comunicatul de presă, Opel insistă asupra faptului că setarea şasiului a fost pusă la punct pe deja celebrul circuit de la Nurburgring şi a fost supervizată de Jo Winkelhock, câştigător în Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Winkelhock a declarat: "Am pus la punct un pachet extraordinar, care îi va convinge chiar şi pe cei mai entuziaşti şi mai sportivi piloţi. Şi nu numai pe Nurburgring."

La nivel vizual, Opel Astra OPC adoptă o serie de accesorii vizuale care definesc mult mai bine caracterul sportiv: spoilere noi, praguri laterale, un eleron pe acoperiş, două terminaţii de evacuare cromate de formă trapezoidală, un deflector posterior şi bosaje mai pronunţate. La interior nu puteau lipsi scaunele sport de tip scoică cu logo-ul OPC brodat pe spătar, un volan sport şi un nou instrumentar de bord.

Lansarea noului Opel Astra OPC se va face la începutul anului viitor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu