Opel Astra OPC - prima imagine oficială cu sportiva germană pe circuit (FOTO)

Opel Astra OPC, versiunea de performanţă a noii generaţii GTC Astra, a fost prezentat într-o ipostază nouă – în timpul testelor de pe Nurburgring, scrie automarket.ro. Fotografia a venit chiar de la reprezentanţii Opel, aceasta fiind publicată pe pagina lor de Facebook. Nemţii vor să ne arate că s-au ţinut de cuvânt, şeful departamentului OPC promiţând ca va conduce personal noul Astra OPC pe Nurburgring pentru a face ultimele retuşuri înainte de intrarea în producţia de serie.

Volker Strycek, şeful Opel Performance Center, a promis multe în privinţa noului Astra OPC. Mai precis, fostul pilot de curse a spus că modelul va oferi un nivel superior de manevrabilitate faţă de cel oferit de Ford Focus RS. Rivalul principal al lui Astra OPC vine, însă, din Franţa, în persoana lui Reanult Megane RS. Pe locul doi se află Scirocco R, un model cu 265 CP, iar cei de la Opel se aşteaptă la competiţie serioasă din partea celor de la Ford, care ar putea să lanseze un Focus RS mai puternic peste ceva vreme.

Opel Astra OPC este echipat cu un motor 2.0 Turbo de 280 CP şi 400 Nm. Modelul poate să atingă o viteză maximă de 250 km/h şi se mândreşte cu performanţe deosebite graţie diferenialului Drexler cu care este echipat. Sistemul de frânare al acestui model este semnat de Brembo, iar sistemul FrexRide, complet adaptabil, dispune de trei setări –Normal, Sport şi OPC. Cel de-al treilea modul oferă o ţinută de drum extrem de sportivă, gândită pentru ieşirile pe circuit ale proprietarului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu