Opel Astra OPC - imagini şi informaţii noi

Opel aduce la Geneva noua generaţie a modelului de performanţă Astra OPC. Hot-hatch-ul vine cu 280 de cai putere, scaune cu 45% mai uşoare şi peste 10.000 de kilometri parcurşi pe Nurburgring, scrie automarket.ro.

Modelul compact de performanţă va marca reintrarea constructorului german în segmentul hot-hatch-urilor, dominat în ultimii ani de Renault şi Ford.

Sub capota noii generaţii Astra OPC se află un motor cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 280 de cai putere şi 400 de Nm. Toate resursele sunt canalizate pe puntea faţă prin intermediul unei cutii manuale cu şase rapoarte.

Pentru a pune pe asfalt cât mai bine resursele generoase, Opel foloseşte pe puntea faţă o suspensie HiPerStrut şi nu renunţă la şasiul FlexRide. Acesta din urmă oferă trei moduri de rulare, Normal, Sport şi OPC, ultimul fiind dedicat unei ţinute de drum orientate către sportivitate şi către rularea pe circuit.

O noutate absolută introdusă pe Astra OPC sunt scaunele de tip scoică, realizate cu o tehnologie de vârf şi un material compozit, extrem de uşor, turnat prin injecţie. Dezvoltarea inovativă a scaunelor a permis obţinerea unei susţineri laterale mai bune, unei poziţii de condus mai joase şi unei mase totale cu 45% mai mică decât a unora convenţionale. În comunicatul oficial, Opel susţine că nici un alt constructor nu a folosit acest tip de material pentru scaune.

Tot în documentul oferit presei se arată că noul Astra OPC a fost supus unor teste draconice pe celebrul circuit de la Nurburgring. Aici, compactul a parcurs peste 10.000 de kilometri, în condiţii dure, echivalentul a 180.000 de kilometri parcurşi pe şosea.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu