ONU VA DEZVĂLUI în curând ce îi face pe oameni să fie FERICIŢI

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) va publica la sfârşitul acestei săptămâni un clasament al cântecelor care îi fac pe oameni să fie fericiţi, informează mediafax.ro.

Internauţii din lumea întreagă sunt invitaţi începând de luni să publice pe reţelele de socializare cântecele care îi fac să zâmbească sau să resimtă o stare profundă de bucurie. Acel playlist va fi dat publicităţii de serviciul muzical online MixRadio, vineri, cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii.

Această sărbătoare a fost decretată de ONU în 2012, la iniţiativa micului regat budist Bhutan, aflat la poalele munţilor Himalaya, care a adoptat ca statistică oficială sintagma "Fericire naţională brută" în loc de clasicul Produs Naţional Brut (PNB).

Din juriul care va alege cele mai "euforizante" compoziţii muzicale fac parte cantautorii britanici Ed Sheeran şi James Blunt, americanul John Legend, DJ-ul francez David Guetta şi starul portughez David Carreira.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunţat această iniţiativă prin intermediul unui mesaj video în care a dezvăluit faptul că piesa lui preferată este "Signed, Sealed, Delivered", a lui Stevie Wonder, un cântec lansat în anii '70. Ban Ki-moon spune că şi-ar dori ca acest cântec să fie de bun augur pentru încheierea unui acord în privinţa climei, la Conferinţa de la Paris, în luna decembrie.

"Astăzi, folosim limbajul universal al muzicii pentru a ne exprima solidaritatea cu milioanele de oameni din lume care suferă de foame, din cauza încălcărilor drepturilor omului, crizelor umanitare, efectelor poluării şi încălzirii globale", a adăugat secretarul general al ONU.

Anul trecut, cu ocazia Zilei Internaţionale a Fericirii, ONU i-a invitat pe internauţii din lumea întreagă să danseze pe acordurile cântecului "Happy", interpretat de Pharrell Williams.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu