ONU: Noiembrie, luna în care s-au înregistrat cele mai puţine decese în rândul populaţiei civile din Irak

Luna noiembrie a fost luna în care s-au înregistrat cele mai puţine decese în rândul populaţiei civile din Irak în ultimii şase ani, scrie agerpres.ro.

Misiunea de asistenţă a Naţiunilor Unite în Irak (Unami) a anunţat că 41 de civili au fost ucişi şi 73 răniţi în "acte teroriste, violenţe şi conflict armat" în Irak în luna noiembrie 2018.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat la Bagdad (23 de morţi), apoi în provinciile Ninive (8 morţi) şi Al-Anbar (4 morţi).

Acesta este recordul cel mai puţin sângeros după noiembrie 2012.

"Nu este vorba doar de cifre, ci de fiinţe umane şi familii. Dar aceste cifre, deşi triste, reflectă o tendinţă descendentă a nivelului de violenţe, pe măsură ce ţara îşi revine din războiul împotriva terorismului şi face progrese către un viitor stabil şi înfloritor", a declarat Jan Kubis, reprezentantul special al Naţiunilor Unite în Irak.

Autorităţile irakiene au proclamat în decembrie 2017 că au învins organizaţia Stat Islamic (SI), izgonind-o din toate centrele urbane din Irak.

Cu toate acestea, gruparea ultraradicală dispune în continuare de celule clandestine, în special în zonele montane sau de deşert şi de-a lungul graniţei cu Siria, la vest de Mosul. Ea a revendicat mai multe atentate letale în Irak.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu