ONU Moldova spune DA Legii Antidiscriminare

Organizația Națiunilor Unite în Moldova (ONU Moldova) salută decizia Executivului de a aproba proiectul de lege antidiscriminare. Proiectul a fost aprobat de Guvern pe 17 februarie şi urmează a fi înaintat Parlamentului pentru adoptare.

"Aprobarea acestui proiect de lege de către Guvern aduce Republica Moldova cu un pas mai aproape de eliminarea unei lacune importante în cadrul legal al țării", se spune într-un comunicat al organizaţiei.

Potrivit reprezentanţilor ONU în Moldova, documentul va oferi protecție împotriva discriminării în baza temeiurilor prevăzute de standardele europene și internaţionale. De asemenea, conform noii legi, va fi creat un Consiliu pentru prevenirea și combaterea discriminării, abilitat să sancționeze persoanele sau organizațiile care au întreprins acțiuni ce contravin legislației privind tratamentul egal.

În comunicat se mai menţionează că ONU în Moldova va continua să sprijine consolidarea tututor aspectelor ce țin de implementarea normelor internaționale în domeniul egalității și non-discriminării în ţara noastră.

Precizăm că anterior, deputatul comunist Eduard Muşuc a declarat că Republica Moldova nu are nevoie de Legea Antidiscriminare.

Amintim că proiectul de lege antidiscriminare a fost elaborat de Ministerul Justiției în colaborare cu un șir de organizații guvernamentale și ale societății civile. Documentul le oferă minorităţilor sexuale şi celor etnice mai multe drepturi şi interzice discriminarea în domeniul public.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu