ONU avertizează: Un război civil poate izbucni în Siria în orice moment

Embed:

ONU a avertizat asupra izbucnirii unui război civil în Siria.  Asta în condiţiile în care rebelii au anunţat că nu mai respectă planul lui Kofi Annan, reluând atacurile armate. Se întâmplă după ce liderul de la Damasc nu s-a conformat ultimatumului dat de militanţi. Totodată, oficialii europeni au declarat că violenţele din Siria trebuie oprite, pentru a preveni răspândirea lor în ţările vecine.

" Kofi Annan a avertizat asupra pericolului transformării conflictului din Siria într-un război civil sângeros. Sper, de dragul poporului sirian, că acest proces nu a început. Din păcate, însă, suntem martorii acestui scenariu nefericit", a declarat Ahmad Fawzi, purtătorul de cuvânt al lui Kofi Annan.

În acelaşi timp, miniştrii de Externe ai Germaniei şi Franţei au făcut un apel de încetare a violenţelor din Siria. Oficialii s-au adresat şi către Rusia, cu îndemnul să exercite presiuni asupra regimului lui Bashar al-Assad, pentru a preveni răspândirea crizei în statelor vecine.

Totodată, opoziţia siriană a anunţat crearea Frontului Revoluţionar, care va uni sub acelaşi acoperiş toţi membrii opoziţiei armate.

Chiar dacă secretarul general al ONU a anunţat că planul lui Kofi Annan rămâne singurul pentru soluţionarea conflictului, violenţele continuă în Siria. Doar în ultimele două zile, cel puţin 80 de militari au fost ucişi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu