ONU a numit un nou emisar în Siria, după demisia lui Kofi Annan

Embed:

Organizaţia Naţiunilor Unite l-a numit pe fostul ministru algerian de externe, Lakhdar Brahimi, succesor al lui Kofi Annan în calitate de mediator internaţional pentru Siria. Între timp, confruntările puternice dintre rebeli şi armată continuă în oraşul Aleppo.

"Secretarul general al ONU împreună cu Generalul Nabil ElAraby de la Liga Arabă au anunţat, astăzi, numirea lui Lakhdar Brahimi ca mediator internaţional pentru Siria", a comunicat Eduardo del Buey, purtător de cuvânt al ONU.

Lakhdar Brahimi îl va înlocui pe Kofi Annan, care şi-a dat demisia la 2 august, invocând lipsa de sprijin din partea marilor puteri pentru eforturile sale de a pune capăt celor 17 luni de violenţe din Siria.

Imaginile de amator postate pe diferite site-uri de socializare surprind violenţele care se intensifică în al doilea cel mai mare oraş din Siria, Aleppo. Clipul video îi surprinde pe rebeli în timp ce stau ascunşi în spatele unor saci de nisip şi împuşcă spre un grup de militari, care se pare că sunt susţinătorii preşedintelui Bashar al-Assad.

De la începutul violenţelor din Siria, aproximativ 23 de mii de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu