ONG-urile media EVITĂ să vină cu o reacţie, după declaraţiile scandaloase făcute de Năstase

Embed:

La patru zile de la declaraţiile scandaloase ale liderului PPDA, Andrei Năstase, care a spus că regretă că nu a epurat şi asanat unele instituţii media din ţară, ONG-urile de profil încă nu au reacţionat, asta deşi au promis anterior că vor examina posibilitatea să emită o declaraţie comună în legătură cu afirmaţiile lui Andrei Năstase.

Marţi, după ce ministrul de Interne a scos pe gură acea declaraţie reprobabilă, reporterul Publika TV a discutat cu mai mulţi reprezentanţi ai ONG-urilor mass-media, prezenţi la un forum de profil. Atunci, directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei, a declarat că afirmaţiile politicianului sunt descalificante, iar directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent,  Nadine Gogu le-a catalogat drept regretabile.

Astăzi, Gogu nu a răspuns la telefon, pentru a ne spune care este reacţia oficială a instituţiei pe care o reprezintă. Iar Macovei a spus că subiectul este încă în discuţii. 

Marţi, într-o conferinţă de presă organizată după pierderea alegerilor locale din Capitală, vicepremierul, Andrei Năstase, şi-a manifestat regretul că jurnaliştii incomozi actualei guvernări nu au fost epuraţi încă în iunie 2019, când a venit la guvernare.

La Forumul mass media, care a avut loc în aceeaşi zi, a fost aprobată o rezoluţie în care se spune că, odată cu schimbarea regimului politic în iunie 2019, s-a redus numărul de cazuri de intimidare și hărțuire a jurnaliștilor. În această rezoluţie nu se menţionează nimic despre declaraţia liderului PPDA.

Lasă un comentariu