ONG-urile "independente", în sedința cu membrii partidului DA. Așa au pus la cale acțiunile împotriva sistemului electoral mixt

ONG-urile afiliate politic şi-au dat arama pe faţă. Aşa-numiţii reprezentanţi ai societăţii civile s-au întâlnit aseară cu liderii Partidului Demnitate şi Adevăr.

Întrevederea a avut loc la sediul Institutlui de Politici Publice, iar unul dintre membrii DA a recunoscut că în cadrul discuţiilor au fost puse la cale acţiuni comune împotriva sistemului electoral mixt, votat de Parlament la cererea cetăţenilor. 

Discuţiile au durat mai bine de două ore. La ieşire, liderii Partidului DA, condus de Andrei Năstase, au fost scumpi la vorbă.

Reprezentanţii Institutului de Politici Publice au refuzat să comunice cu echipa noastră de filmare şi să explice ce au în comun organizaţiile neguvernamentale cu Partidul DA.

Deşi formal misiunea Institutului de Politici Publice este de a contribui la dezvoltarea unei societăţi deschise prin efectuarea cercetărilor independente, se pare că reprezentanţii săi sunt departe de a fi apolitici.

Directorul executiv al organizaţiei Arcadie Barbaroşie a participat la nenumărate proteste şi mitinguri, organizate de partidele de opoziţie. Totodată, soţia acestuia, Daniela Terzi-Barbăroșie, face parte din biroul politic al Partidului Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu.

Ultimul studiu realizat de IMAS arată că  moldovenii nu au încredere în societatea civilă, deoarece este politizată şi nu le reprezintă interesele.

Doar 17 la sută afirmă contrariul. Studiul mai arătă că populația din Moldova cunoaște puțin despre activităţile organizațiilor neguvernamentale.

 69 la sută susţin că ONG-urile sunt influențate politic, iar 63 la sută consideră că acestea sunt folosite pentru spălarea banilor.

În acelaşi timp, 57 de procente dintre participanţii la sondaj consideră că ONG-urile utilizează în mod ineficient fondurile externe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu