ONG-urile din Moldova vor putea desfăşura activităţi politice. Proiectul propus de Ministerul Justiţiei

ONG-urile din ţara noastră vor putea desfăşura activităţi politice, în mod transparent şi deschis, respectând regulile de finanţare a activităţilor electorale sau politice. Este una dintre prevederile noului proiect de lege elaborat de Ministerul Justiţiei care vine să reglementeze activitatea organizaţiilor nonguvernalementale din Moldova. 

"Unele din prevederile introduse de Ministerul Justiţiei urmăresc scopul de a reglementa implicarea ONGurilor în activitatea politică prin mecanismele similare ce guvernează ordinea de finanţare a campaniilor electorale, a partidelor politice, societăţilor politice sau a altor actori ai vieţii politice, deja existente în Republica Moldova.

Astăzi, aceste instrumente interzic tuturor organizaţiilor şi persoanelor fizice, chiar dacă sunt ONG-uri, să desfăşoare activităţi politice din contul finanţărilor externe, regula care pe alocuri nu a fost luată în calcul de mai multe asociaţii obşteşti", a se arată în comunicatul publicat pe pagina oficială a ministerului. 

Prin urmare, ministerul propune mecanisme care să fortifice "activităţile de advocacy, expertiză, politici publice, dar şi activităţi de promovare a obiectivelor statutare principale ONGurilor", a scris Vladimir Cebotari, ministrul justiției, pe o rețea de socializare. 

Ministerul Justiţiei solicită implicarea ONG-urilor interesate pentru a veni cu expertiză în scopul îmbunătăţirii proiectului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu