ONG-urile cer anularea legii care prevede abţinerea jurnaliștilor de la critici la adresa autorităţilor pe durata stării de urgență

Embed:

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media consideră că dispoziţia preşedintelui Consiliului Audiovizualului conţine restricţii nejustificate care sunt la limita cenzurii.

Reprezentanţii ONG-urilor cer ca dispoziţia prin care li se cere jurnaliştilor de radio şi televiziune să se abţină de la critici la adresa autorităţilor pe durata stării de urgenţă să fie anulată. Preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, nu a comentat deocamdată această solicitare. 

Organizațiile neguvernamentale de media și Platforma Națională a Forumului Societății Civile atenționează că impunerea prevederilor din dispoziţia respectivă afectează grav pluralismul mediatic în Republica Moldova. Pentru jurnaliști, aceste prevederi ar putea însemna imposibilitatea de a  asigura diversitatea de opinii, deoarece le este încălcat dreptul accesului la informație. Iar cetăţenii vor fi lipsiţi sau vor avea acces limitat la informații.

Apelul la anularea dispoziţiei preşedintelui Consiliului Audiovizualului a fost lansat de nouă organizaţii, printre care Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Centrul de Investigații jurnalistice şi Platforma Naționala a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, care include 83 de organizații active din Republica Moldova.

loading...

Lasă un comentariu