ONG-uri, ATENŢIE! Ministerul Tineretului şi Sportului anunţă un plan GRANDIOS

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat, astăzi, programul anual de fonduri nerambursabile pentru inițiative în domeniul tineretului. La concurs pot participa organizaţii nonguvernamentale. Cererile de finanţare urmează a fi depuse până în data de 17 aprilie.

Proiectele care vor fi selectate de către Ministerul Tineretului şi Sportului vor beneficia de finanţare în mărime de cel mult 10.000 de lei. La rândul lor, solicitanţii urmează să contribuie cu cel puţin 20 la sută din valoarea totală a proiectului.

"În conformitate cu priorităţile stabilite de Programul Naţional pentru anii 2015-2020, principala sarcină a Programului de Fonduri Nerambursabile 2015 este susţinerea proiectelor orientate spre consolidarea centrelor de tineret, activităţii consiliilor locale, organizaţiilor şi structurilor de tineret şi de voluntariat. Bugetul planificat este de 3,5 milioane de lei", a precizat ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco.

Ministerul Tineretului şi Sportului a stabilit şi alte priorităţi în cadrul programului.

"Avem patru direcţii importante pe care le vom dezvolta cu ajutorului societăţii civile. Încercăm să unim forţele tinere şi să dezvoltăm în ele spiritele antreprenoriale", a declarat viceministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu.

Proiectele vor fi selectate de către o comisie specială din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, care va urmări şi modul în care sunt cheltuiţi banii.

"Este important ca organizaţiile formate din tineri, care vor să participe la acest proiect să aibă un document de susţinere din partea autorităţilor locale, dar şi a altor parteneri naţionali şi internaţionali. Proiectele care au avut anterior prioritate erau de asemenea finanţate de alţi parteneri", şeful Direcţiei Tineret din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, Ion Donea.

Programul de Fonduri Nerambursabile a fost lansat în 2011. Până acum, prin intermediul lui a fost oferit suport logistic și financiar pentru inițiativele a 78 de organizaţii neguvernamentale, iar suma totală a fondurilor oferite a ajuns la 12 milioane lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu