ONG-ul care face lobby pentru Sandu şi Năstase, implicat în războiul hibrid dus de Rusia

Embed:

ONG-ul, care face lobby pentru liderii Maia Sandu şi Andrei Năstase, este acuzat că ar fi implicat în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului. Este vorba despre Fundația Open Dialog, organizaţie înregistrată în Polonia de ucraineanca Ludmila Kozlovska. Despre aceasta se vorbeşte într-un raport prezentat recent în Legislativul European.

Potrivit actului, Ludmila Kozlovska este acuzată de înrolare de partea serviciilor speciale rusești în războiul dus de Moscova împotriva Europei.

Totodată, fratele acesteia figurează în calitate de finanțator al ONG-ului "Open Dialog". Bărbatul este proprietarul întreprinderii din Crimeea, specializată în furnizarea utilajelor speciale flotei militare ruse, dar şi care se află sub controlul FSB-ului.

ONG-ul s-a remarcat printr-un lobby agresiv făcut în instituțiile europene împotriva dușmanilor geopolitici principali ai Rusiei în Europa de Est, Polonia și Ucraina. 

Potrivit publicaţiei britanice Financial Times, Republica Moldova a intrat anul trecut în vizorul "Open Dialog", după reţinerea în Ucraina şi extrădarea în Republica Moldova a lui Veaceslav Platon, supranumit raider-ul numărul 1 din CSI. Atunci Open Dialog a încercat să-l prezinte opiniei publice în calitate de victimă al răfuielilor politice. 

Aceeaşi organizaţie l-a apărat pe fugarul Renato Usatîi, învinuit de comandarea omorului bancherului rus Gherman Gorbunţov.  Tot atunci, presa a scris că acelaşi ONG  sponsorizează și face lobby pentru liderul PAS, Maia Sandu și cel al DA, Andrei Năstase. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu