Omul talentat este talentat în toate. O violonistă din Chișinău pictează globuri hand-made

Embed:

Omul talentat este talentat în toate. A demonstrat-o Aliona Strijalkovscaia o violonistă într-o orchestră simfonică din Chişinău.

Pe lângă profesia de bază ea mai are o pasiune frumoasă - pictează pe jucării de brad.

Lucrările ei au putut fi văzute pe brazii din SUA, Elveția, Rusia, Italia şi multe alte ţări. Anul acesta meşteriţa, ca de obicei, are foarte multe comenzi. Unele mai complicate îi ia chiar şi câteva zile pentru a le realiza. Ca să picteze Veneţia pe un glob de sticlă i-a luat, de exemplu, trei zile.

"Pe suprafaţa globului de sticlă e reprezentată o parte a străzii. A fost greu de făcut, pentru că sunt multe detalii, case, apa şi cerul", a spus meșterița Aliona Strijalkovscaia.

Dintr-un simplu hobby, pictatul pe sticlă s-a transformat rapid într-o sursă de venit. Jucăriile realizate manual le vinde uşor pe Internet.

"Le fac sub formă de cadouri, în cutii decorate frumos. Uneori le trimit prin poştă, alţii vin singuri să-şi ia comanda", a spus meșterița Aliona Strijalkovscaia.

Gusturile clienţilor sunt diferite. Cel mai des, aceştia solicită globuri cu elemente din natură, dar sunt şi din cei care au preferinţe mai puţin obişnuite.

" Am pictat odată oficiul "Google": pereţii, mesele, fotoliile. – Pentru cine? – Comanda era din Elveţia. Acea persoană a lucrat mai mulţi ani acolo. După aceea a plecat, a vrut să păstreze amintirea" ,a spus meșterița Aliona Strijalkovscaia.

Jucăriile pictate de Aliona sunt originale şi unice.

"Îmi place că sunt unice, nu se repetă ca pe bandă rulandă şi sunt făcute cu mâinile mele."

Preţul unui glob pictat manual porneşte de la 90 de lei şi poate ajunge să coste chiar şi la până la 700 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu