Omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut de procurori pentru delapidare şi spălare de bani

Omul de afaceri român Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut azi, 7 noiembrie, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General din România, în dosarul privind falimentul Petromservice. În acelaşi dosar a fost reţinut şi liderul sindical Liviu Luca. Cei doi sunt acuzaţi de delapidare şi spălare de bani, informează Realitatea.net.

Potrivit procurorilor, din probele acumulate reiese că, "falimentarea controlată a Petromservice SA a condus la prejudicierea societăţii cu 83.163.165 de euro şi afectarea a 72.000 de membri ai Asociaţiei Salariaţilor, care, în calitate de acţionari minoritari, nu au mai putut încasa dividendele, datorită activităţilor frauduloase de diminuare semnificativă a valorii acţiunilor".

Anchetatorii mai spun că falimentarea controlată a Petromservice a produs, indirect, prejudicierea bugetului statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Totodată, din ansamblul probelor administrate până în prezent a mai rezultat faptul că actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpărarea, cu banii Petromservice SA, a unor acţiuni  supraevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi transferarea frauduloasă şi controlată a banilor obţinuţi pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Cercetările continuă, la această oră sunt audiate mai multe persoane.

 


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu