Omul-copac din Bangladesh vrea să-i fie amputate mâinile. Chinul pe care-l îndură din cauza unei boli rare (FOTO)

Un bărbat din Bangladesh, poreclit Omul-copac pentru că are mâinile acoperite de negi uriași asemănători scoarței arborilor, are dureri insuportabile din cauza bolii sale extrem de rare. Tânărul vrea ca medicii să-i amputeze mâinile pentru a scăpa de chin, scrie libertatea.ro.

Abul Bajandar are 28 de ani și suferă de epidermodisplazie veruciformă, considerată o boală extrem de rară. Cazul său a devenit cunoscut în lumea întreagă în 2016, când tânărul a fost operat prima oară la o clinică din Bangladesh. 

Abul Bajandar are negi (veruci) și pe picioare, însă numărul acestora este mai mic. Tânărul spune că ar vrea să fie tratat în străinătate, însă nu are suficienți bani pentru a acoperi cheltuielile.

Directorul secției de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Universitar din Dacca a precizat că o comisie formată din șapte medici se va întruni marți pentru a discuta cazul tânărului. La acest spital din Bangladesh a fost tratată și o tânără care suferea de aceeași boală.

Deși toate excrescențele i-au fost extirpate inițial, acestea au reapărut în număr mai mare. În consecință, familia fetei a decis să oprească tratamentul și a dus-o în satul în care trăiește, scrie presa din România.

Lasă un comentariu