OMS recomandă cetățenilor care se întorc din Brazilia să nu doneze sânge timp de o lună

Turiștii care se întorc din Brazilia sunt sfătuiți să nu doneze sânge cel puțin patru săptămâni pentru a evita o eventuală transmitere a virusului Zika, potrivit unei recomandării făcute marți de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie agerpres.ro.

OMS a publicat un document care conține recomandările făcute tuturor persoanelor care participă sau asistă la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc în august și septembrie anul acesta.

De asemenea, OMS sugerează autorităților naționale și băncilor de sânge să stabilească proceduri potrivite pentru a reduce riscul transmiterii de infecții provocate de țânțari prin transfuzii.

Aceste noi practici trebuie să includă neacceptarea donațiilor din partea persoanelor cu risc înalt de infecție în urma unei călătorii internaționale, arată comunicatul.

OMS recomandă ca persoanele care trăiesc sau vizitează zonele afectate să se protejeze de înțepături (să se îmbrace cu mâneci lungi, să folosească spray-uri sau creme împotriva țânțarilor) și să nu viziteze zone mlăștinoase.

În general OMS reiterează toate recomandările făcute până la această dată privind virusul Zika.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu